MatiasKvist Duunari tai toimitusjohtaja, molempia tarvitaan.

Asevelvollisuudesta apua elämässä.

(Kirjoitus on osa juttusarjaani lyhyesti ja ytimekkäästi. Sarjan kirjoitusten tarkoituksena on tiivistää kirjoitus kyseisestä aiheesta 500 merkkiin. Aiheet voivat olla niin yhteiskunnallisia kuin myös liittyä esimerkiksi omaan elämääni. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa kattavia läpivalaisuja vaan enemmänkin herättää keskustelua ja ajatuksia.) Asepalveluksella tuotetaan Suomen puolustus, mutta onko siitä muuta hyötyä? Asepalvelus pakottaa jokaisen suomalaisen nuoren miehen ottamaan vastuuta itsestään. Näin opitaan hoitamaan omia asioita, ja tästä syystä pärjääminen myöhemmässä elämässä helpottuu. Asepalvelus nostattaa kunnioitusta kodista löytyviin, aiemmin itsestäänselviin asioihin kuten televisioon, kotiruokaan ja normaaliin elämään. Pojasta tehdään mies armeijassa? Ei välttämättä, mutta ainakin edellytykset siihen luodaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Missä tytöistä tehdään naisia?

Miksi puhut asepalvelusta yleisenä asiana, kun se on pakollinen rauhan aikana vain miehille?

Käyttäjän MatiasKvist kuva
Matias Kvist

Jos viittaat tähän "jokaisen suomalaisen nuoren" niin huomasin virheen itsekkin ja korjasin. Mutta kysymykseen en tiedä vastausta, harkinnan paikka?

Käyttäjän ToivoRissanen kuva
Toivo Tapio Rissanen

Toisille armeija selvästi tekee hyvää, toisille pahaa. Mielestäni armeijasta tulee huono kokemus, jos sosiaaliset taidot ovat huonot ja kärsii vielä masennus- ja ahdistusoireista. Pitää olla henkisesti riittävän kehittynyt inttiin mennessä, eikä olla jossain 12-vuotiaan tasolla, kuten itse aikanaan olin. Minulle ainakin reilu lykkäys olisi vaan pelkästään tehnyt hyvää. Ehkä jopa vapautuskin.

Toki armeijassa on hyviäkin puolia. Suurin ongelma on ehkä sittenkin se armeijan jälkeinen aika! Mistä kavereita, miten pärjätä opiskelussa, missä tuntee itsensä eteväksi, onko hyvä itsetunto?

-Tapio

Pekka Heliste

Nykyään hylätään jos 25 % miehistä eivätkä he käy armeijaa.

Ne, jotka eniten hyötyisivät siitä hylätään

Toimituksen poiminnat